GP Jef Scherens

GP. JEF SCHERENS

RONDOM LEUVEN

01.09.2019

DE WEDSTRIJD

 

De GP jef Scherens is een ééndaagse wielerwedstrijd van bijna 186 km die plaatsvindt in Leuven.De renners leggen 13 lokale rondes af in en rond de stad op een uitdagend en selectief parcours. Sinds 2005 maakt de GP Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. De wedstrijd is ook in het Leuvense gekend is onder de naam "Poeske Scherens". Beleef deze puur rasechte topper in de hoofdstad van Vlaams-Brabant.

 


TECHNISCHE GIDS


De wedstrijd gaat door op een selectief parcours van intotaal 185,7 km met hellingen als de Keizerberg, de Wijnpersstraat en Lüdenscheidsingel. De Koninklijke Stoempersclub werkt samen met de Stad Leuven aan een perfecte organisatie. De wedstrijd wordt eveneens live uitgezonden op (inter)nationale televisie.

Laatste update: 23.08.2018

DEELNEMERSVELD

 

Op de lange erelijst staan ondermeer Erik Dekker,

Jo Planckaert, Thor Hushovd, Sebastian Langeveld, Lars Boom, André Greipel, Bjorn Leukemans, Dimitri Claeys, Timothy Dupont en Jasper Stuyven winnaar van de editie 2018.

Laatste update: 23.08.2018


MOBILITEIT


Om de veiligheid van renners en toeschouwers te garanderen en de overlast voor de bewoners tot een minimum te herleiden is voor de dag van de wedstrijd een speciaal verkeersreglement uitgevaardigd waardoor normaal verkeer in en rond de stad niet mogelijk zal zijn. Hier vindt u informatie over de verkeersarme ring en het verkeersplan.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS

CONTACT

Baron August de Becker Remyplein, 52

B-3010 Kessel-Lo


info@ks-leuven.be

Copyright © Koninklijke Stoempers Club Leuven