Poeske Scherens Cyclo

Kom naar Heverlee en ontdek de mooiste plekjes

in de omgeving van Leuven

 

De Leuvense Stoempers organiseren hun klassieker in een cyclototoer. Met 75 en 125 km als enige tochten een unieke toertocht voor de echte gedreven wielertoeristen. De eerste lus gaat over Huldenberg en Pecrot. Na opwarmen op de Arenberg, de Paardestraat in Heverlee en de Delle, komt de eerste berg na 13 km. De Wijngaardberg is de voorbode van de Huldenberg opgereden langs de Koxberg. De 75 km gaat direct richting bevoorrading in Bierbeek. Het gaat voor de 125 km richting Nethen-klim via Sint-Agatha-Rode en Pecrot. Weer Vlaanderen binnen via de Zoete Waters naar Sint-Joris-Weert. Door Vaalbeek, Blanden en de helling bij Haasrode rij je de bevoorrading van Bierbeek binnen.

Versterkt voor de golvende wegen over de Bovenheide, Neervelp, Willebringen en Kumtich, rij je de vallei van de Velp in. Maar daar ligt na 66 km de Weverklim, gevolgd door Kapellen en de Muggenberg. Over de top van Robbesrode naar Bekkevoort, waar ravito 2 na 80 km opgesteld is, en de finale kan beginnen. Met de Witteweg nog voor Tielt-Winge gaat het naar Houwaert, Pellenberg komt in zicht. Via de Heideberg kom je op de top van de omloop. Van dan af ligt enkel nog de Keiberg naast de E40 in Bierbeek voor de wielen om de kaap van de 1000 hoogtemeters te halen.

De 75 heeft na de bevoorrading een eindje gevolgd tot Vissenaken om dan over de Bollenberg in Lubbeek terug te fietsen naar de Keiberg in Lovenjoel.

 

  • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
  • Uitgebreide bevoorrading* met o.a. sportdrank, bananen, peperkoek, ...
  • Technische bijstand / pechverhelping
  • Wegwijzer
  • Ttoiletten op iedere controlepost en aan vertrek/aankomst
  • Kleedkamers met douches
  • Bewaakte fietsenstalling

 

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

 

 

AFSTANDEN

 

75km & 125km

 

 

PRAKTISCH

 

Start & Aankomst

Sporthal Heverlee

Hertogstraat 182, 3001 Leuven

 

Inschrijvingen

75km – 8u00-10u00

125km – 8u00-10u00

 

Tarieven

Cycling Vlaanderen/VWB: €5

Geen lid Cycling Vlaanderen/VWB: €7

 

HET PARCOURS

 

Bevoorradingsposten

125 km – 2 bevoorradingsposten

75 km – 1 bevoorradingspost

 

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

 

TECHNISCHE BIJSTAND

 

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer. Dit staat op je controlekaart. Een bezemwagen komt je dan zo vlug mogelijk ophalen.

 

 

 

MOBILITEIT

 

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start- en finishlocatie. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot aan de start.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS

CONTACT

Baron August de Becker Remyplein, 52

B-3010 Kessel-Lo

 

Copyright © Koninklijke Stoempers Club Leuven