GP Jef Scherens 2021

GP. JEF SCHERENS

RONDOM LEUVEN

 15.08.2021

DE WEDSTRIJD

 

De GP jef Scherens is een ééndaagse wielerwedstrijd van bijna 190 km die plaatsvindt in Leuven.De renners leggen 13 lokale rondes af in en rond de stad op een uitdagend en selectief parcours. Sinds 2005 maakt de GP Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. De wedstrijd is ook in het Leuvense gekend is onder de naam "Poeske Scherens". Beleef deze puur rasechte topper in de hoofdstad van Vlaams-Brabant.

 

Laatste update: 23.07.2020

2021 - SAMEN MET GOLAZO EN BINGOAL


De Koninklijke Stoempersclub Leuven en Golazo gaan een samenwerking voor minimum vijf jaar aan. Samen willen ze de UCI Europe Tour 1.1-wedstrijd verder uitbouwen en de uitstraling ervan nog vergroten.

 

BINGOAL CYCLING CUP


De Bingoal Cycling Cup is een overkoepelend klassement of regelmatigheidscriterium van acht Belgische ééndagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. De acht wedstrijden werden zorgvuldig gekozen op basis van hun plaats op de kalender, het type parcours en hun geografische spreiding. De winnaar zal een compleet renner zijn. Alle wedstrijden van de Bingoal Cycling Cup worden live uitgezonden op de openbare omroep bij Sporza.


HOSPITALITY - PUBLICITY 2021

 

Na onderling overleg met Stad Leuven, en rekening houdend met de slechte coronacijfers, zal er dit jaar géén VIP aangeboden/verkocht worden tijdens de GP Jef Scherens.

Laatste update: 23.07.2021


GP JEF SCHERENS - PRAKTISCH


Tijdens de Grote Prijs Jef Scherens is het wielerparcours verkeersvrij. We sluiten de binnenring af, maar het centrum blijft bereikbaar.


DEELNEMERS


Een greep uit deelnemende ploegen :

INTERMARCHÉ - WANTY - GOBERT MATÉRIAUX,

ALPECIN-FENIX, BINGOAL PAUWELS SAUCES WB,SPORT VLAANDEREN - BALOISE, TEAM ARKEA - SAMSIC, ...

Laatste update: 23.07.2020


TECHNISCHE GIDS


9u - 10u15 - Voorstelling teams podium Grote Markt.

10u15 - Officieuze start Grote Markt
10u23 - Officiële start - Kolonel Begaultlaan


MET DANK AAN ONZE PARTNERS